Jornada Esportiva a l’Institut

Hola a tots!

El passat divendres 5 d’abril vam celebrar al centre la “Jornada Esportiva”. Aquest esdeveniment organitzat pel Departament d’Educació Física (gràcies Mireia, Xavier i Daniel), i amb la col·laboració de l’alumnat de 4t d’ESO, encarregat de la gestió dels temps, espais i activitats a desenvolupar per la resta d’alumnes de l’ESO, va ser tot un èxit!.

Es van fer activitats de tot tipus per a tots els cursos de l’ESO, tant al centre (gimnàs i pistes exteriors), com al camp de futbol municipal, i amb una clau molt important en un dia “saludable”: l’esmorzar sà. No es van vendre entrepans, pastes, o d’altres productes als alumnes. Se’ls va convidar a fruita i sucs (només en maduixes van sortir 80 kg!!!).

El professorat també va gaudir de gimcanes i competicions esportives, i va demostrar que… manté una forma envejable!.

Properament podreu veure un reportatge més ample a la nostra revista.
Viatge a Madrid ViP 4t ESO, i Hª Art BTX

Hola a tots,

El passat dijous 4 d’abril els alumnes i professors de Visual i Plàstica de 4t d’ESO i Història de l’art de 2n de batxillerat van anar a Madrid, en una visita llampec, a veure de primera mà els continguts que treballen a les aules. Van visitar el “Museo Reina Sofia”, el “Museo del Prado”, i va gaudir de les esplèndides obres que “viuen” en aquelles dependències.

Va ser un dia molt especial, per disfrutar de l’art i la cultura en majúscules. D’altra banda, el bon rotllo va impregnar des d’un bon començament tota la jornada!!!

Expedició Llavanerenca a Atocha (Madrid)
Portes Obertes dissabte 9 de març

portesobertes2019
Viatge de 1r de Batxillerat

Benvolgudes famílies,

L’expedició llavanerenca  de 1r de batxillerat a les terres de la península Itàlica ha arribat sense problemes a la seva destinació. Inicien el seu recorregut per les contrades on Galileu va fer algunes de les proves que van ajudar a entendre millor el món en què vivim. Esperem que descansin profundament la primera nit… i que deixin dormir els profes!!!

 
Relacions positives i igualitàries a l’adolescència.

Benvolgudes families:

Us convidem a dues sessions de l’activitat Relacions positives i igualitàries a l’adolescència, que es portarà a terme amb la col.laboració de l’Institut Llavaneres i l’AMPA de l’Institut Llavaneres i el suport de la Diputació de Barcelona.
Està adreçada als pares i adolescents d’entre 11 i 18 anys.   
 
A través d’una metodologia activa, participativa i vivencial, es facilitaran recursos i eines a les famílies per acompanyar els seus fills en la detecció de relacions abusives i poc respectuoses, i alhora potenciar valors que permetin construir relacions positives i igualitàries.
Lloc: Biblioteca Institut Llavaneres
Dies: 19 i 26 de febrer
hora: 19:00
 
Aprenentatges lligats a aprendre a conviure i aprendre a ser
 
Conduit per EINES, Serveis socioeducatius.
 
Més informació: ajllavaneres.cat
 
Us hi esperem!Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO (proves GESO)

Cada any es convoquen proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria, per als alumnes que no l’hagin obtingut en finalitzar l’etapa.

Convocatòria anual de les proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria (GESO) per a l’alumnat que no l’hagi obtingut en finalitzar l’etapa esmentada

(Resolució EDU/3445/2009, de 2 de desembre, DOGC Núm. 5523 de 10 desembre 2009)

Convocatòria febrer 2019

REQUISITS

 1. Haver finalitzat l’ESO a l’Institut Llavaneres l’any 2017 o 2018.
 2. Tenir almenys 18 anys o complir-los dins de l’any 2019. També hi pot concórrer l’alumne/a que faci els 17 anys l’any 2019 sempre que compleixi i documenti alguna de les condicions següents:
  • Tenir un contracte laboral que l’impedeixi assistir al centre en règim ordinari.
  • Trobar-se en procés d’obtenció d’un permís de treball (alumnat estranger).
  • Ser esportista d’alt rendiment.
 3. Haver cursat l’ESO (el 4t curs inclòs) sense haver obtingut el títol i amb un màxim de 5 matèries suspeses.
 4. Queda exclòs de les proves l’alumnat inscrit per repetir 4t d’ESO en el present curs 2018-2019.

PERÍODE i LLOC D’INSCRIPCIÓ

De l’1 al 15 de febrer de 2019, ambdós inclosos, a la secretaria de l’Institut Llavaneres, matins de 09:00 a 14:00 h (de dilluns a divendres), i tardes de 15:30 17:30 h (dilluns i dimecres).

DOCUMENTACIÓ

 • Sol·licitud d’inscripció (model oficial).
 • Documentació específica (només alumnat que durant l’any 2019 compleix 17 anys).

PROVES I CONTINGUTS

 • Les proves es realitzaran durant el mes de març de 2019 a l’Institut Llavaneres.
 • Els continguts i els criteris d’avaluació estan especificats en el web de l’Institut Llavaneres.
 • Podreu disposar de tota la informació al seguent enllaç: proves GESO Ins Llavaneres.Conferència d’en Lluís Bassat al nostre centre

Lluís BassatEl passat dijous 31 de gener, vam comptar amb la inestimable presència del publicista Lluís Bassat. Els alumnes de Visual i Plàstica de 3r i 4t d’ESO i els de Dibuix Tècnic de 1r i 2n de Batxillerat, van poder gaudir de l’experiència del renombrat personatge, així com augmentar els seus coneixements sobre les matèries treballades a l’aula.

Des del Centre, expressem un fort agraïment a  la presència del Sr. Bassat, així com a la persona que ha fet possible la seva assistència al Centre, la professora del Departament d’Expressió, Luci Moro.
Lliga de debat

Els passats dies 17 i 18 de gener, cinc alumnes de 1r de batxillerat i una de 4t van participar a la Lliga de Debat a la Universitat de Vic.
Ens congratulem que els nostres alumnes, dirigits per la professora del Departament de Llengua Castellana, hagin arribat a la fase final, quedant en 2n lloc per una dècima de puntuació envers l’equip guanyador.
Així doncs, des de l’Institut Llavaneres volem felicitar i agrair la participació i conseqüent èxit a la professora Encarna Cañete i als alumnes: Margherita De la Fuente, Marc Fontecha, Hugo del Rio, Carlos Álvarez, Óscar Rodríguez i Andrea Gurri.
Plataforma Ieduca Tokapp (Recordatori)

Benvolgudes famílies,

Us recordem que tenim en marxa la plataforma Ieduca Tokapp, que us permet tenir informació gairebé inmediata de les  faltes, retards, comunicacions, avisos que afectin als vostres fills. Es converteix en l’aplicació de comunicació de l’Institut amb les famílies (juntament amb la plana web i l’aplicació Ieduca que tenim integrada a la Web).

Per fer-ne ús d’aquesta aplicació, és necessaria la descàrrega gratuïta d’Ieduca Tokapp en el vostre telèfon o tauleta.

 • Entra a la botiga d’App Store o Google Play del teu telèfon.
 • Busca l’aplicació d’iEduca Tokapp
 • Descarrega-la gratuïtament
 • Crea’t un usuari i valida’l per telèfon o per correu electrònic.
 • En 24h el teu usuari estarà vinculat amb el centre. Si no és així, posa’t en contacte amb el centre i facilita el teu número de telèfon, correu electrònic o el teu usuari de Tokapp.

Us adjuntem l’enllaç a la guia de configuració d’IeducaTokapp, per si teniu qulsevol dubte sobre la descàrrega, configuració, o funcionament.

Guia Ieduca Tokapp

Esperem que amb aquesta nova tecnologia la informació us arribi de forma més ràpida i segura.! Animeu-vos!
Sortida a la neu 3r ESO

Benvolgudes families,
us informem que els expedicionaris enviats a la fredor de les comarques del nord estan gaudint d’un dia meravellós, amb sol i neu, i portant a terme les operacions que tenien encarregades (esquiar, menjar, altres activitats esportives, i… passar-ho bé!), en un impressionant entorn!.

 

Us mantindrem informats de qualsevol contigència digna de ser comunicada.
Recollida d’aliments. Actualització

Gràcies a tots!!!

Hem aconseguit recollir 36o kg d’aliments de tot tipus!!!

Benvolgudes famílies!

Del 10 al 20 de desembre, els vostres fills poden col.laborar en el recapte d’aliments envasats amb la finalitat de fer-los arribar a Càrites Llavaneres per aquestes festes.

El banc d’aliments és una iniciativa de l’AMPA amb la gestió dels alumnes i professors de 4t d’ESO.A l’hora de l’esbarjo, els nois poden portar els aliments al vestíbul de l’Institut construiran un cor ben gran que esperem que assoleixi una gran alçada  💗  i rebran a canvi una “xapa” de record per la seva aportació.

PARTICIPEU-HI!!! US HI ESPEREM A TOTS! MIL GRÀCIES!

Institut Llavaneres / AMPA Institut

 
Eleccions Consell Escolar

Benvolgudes famílies,

us adjuntem informació sobre el procés electoral de renovació de membres del consell escolar de l’Institut.

1819_CE_renovació
Plataforma Ieduca TokApp

Benvolgudes famílies,

Us recordem que tenim en marxa la plataforma Ieduca Tokapp, que us perfet tenir informació gairebé inmediata de les  faltes, retards, comunicacions, avisos que afectin als vostres fills. Es converteix en l’aplicació de comunicació de l’Institut amb les famílies (juntament amb la plana web i l’aplicació Ieduca que tenim integrada a la Web).

L’Institut Llavaneres us desitja comunicar que hem posat en marxa la plataforma Ieduca Tokapp. A partir d’ara, enviarem la informació que necessiteu (avisos,notificacions, etc.) a través d’iEduca Tokapp.

Per fer-ne ús d’aquesta aplicació, és necessaria la descàrrega gratuïta d’Ieduca Tokapp en el vostre telèfon o tauleta.

 • Entra a la botiga d’App Store o Google Play del teu telèfon.
 • Busca l’aplicació d’iEduca Tokapp
 • Descarrega-la gratuïtament
 • Crea’t un usuari i valida’l per telèfon o per correu electrònic.
 • En 24h el teu usuari estarà vinculat amb el centre. Si no és així, posa’t en contacte amb el centre i facilita el teu número de telèfon, correu electrònic o el teu usuari de Tokapp.

Us adjuntem l’enllaç a la guia de configuració d’IeducaTokapp, per si teniu qulsevol dubte sobre la descàrrega, configuració, o funcionament.

Guia Ieduca Tokapp

Esperem que amb aquesta nova tecnologia la informació us arribi de forma més ràpida i segura.!
Usuaris i contrasenyes Ieduca

Benvolgudes famílies,

teniu a la vostra disposició a la consergeria del centre els documents amb l’usuari i la contrasenya per fer servir el programa de gestió IEduca del nostre centre.

Amb aquest us podreu consultar les possibles incidències dels vostres fills/es en temps gairebé real (retards, faltes d’assistència incidències a classe, notes trimestrals, anotacions, etc). Per això, trobareu un enllaç a la plana principal de la web, al costat dret a la part superior (ieduca).

Només es lliura un document nou als nous alumnes. Les famílies dels alumnes que ja estaven escolaritzats a l’Institut el curs passat, continuaran utilitzant el mateix usuari i clau que feien servir fins ara.

Per raons de protecció de dades, només es lliurarà aquest document al titular del mateix.

D’altra banda, properament us informarem del nou servei IEduca tokapp, (mitjançant informació a la nostra Web), amb el qual podreu fer us del vostre mòbil o tablet, sigui android o IO’s , per tenir una informació mes còmoda i ràpida relativa a la marxa del vostre fill

 
Taquilles i extraescolars

Com ja es va informar al periode de matrícula, i a les reunions d’inici de curs, l’AMPA del centre gestiona el desenvolupament de les activitats extraescolars i el lloguer de taquilles als alumnes.

Us recordem que si esteu interessats en qualsevol de les dues propostes, feu les gestions el més aviat possible, ja que s’han de tancar els números, per conèixer els tipus i places d’extraescolars a gestionar, així com la quantitat de taquilles a llogar.

Qualsevol questió, no dubteu en fer-la arribar a l’AMPA, mitjançant el correu ampa@iesllavaneres.org

També podeu apropar-vos al centre per portar els papers de reserva.

Animeu-vos!

 
Calendari setembre

Benvolguts, a continuació teniu el calendari d’activitats de setembre.

CalendariSetembre2018

Important: els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO hauran de venir a l’Institut el dia 6 de setembre, a les 13:00 h a recollir el “full de tria d’optatives” a la consergeria del centre, per tal de sol·licitar les matèries optatives. També tindreu la possibilitat de descarregar-vos el document als  enllaços que hi ha al final d’aquesta entrada. Aquest full, degudament signat per les famílies, serà recollit el dia 12, a l’acollida dels alumnes. L’alumnat que no el lliuri, serà assignat d’ofici a una matèria.

Informació matèries optatives i full de tria 1r ESO

Informació matèries optatives i full de tria 2n ESO

Informació matèries optatives i full de tria 3r ESO

 

 

 
Calendari proves extraordinàries setembre

Benvolguts, al següent enllaç teniu el calendari i horaris de les proves de recuperació extraordinàries de setembre:

Proves Extraordinàries setembre

Proves Extraordinaries setembre

No oblideu portar el dia de les proves les feines d’estiu encomanades!!!

Apa, gaudiu de l’estiu, però, feu les feines, hi ha temps per tot!!!

 
Compra llibres text curs 2018-19

Benvolgudes famílies,

Tal com sabeu, el proper 11 de juliol el personal de l’empresa Iddink, d’acord amb l’AMPA del centre, vindrà a l’Institut per tal de recollir els llibres del curs passat adquirits a aquesta empresa, i prendre nota de les comandes de llibres per al curs vinent.

Als seguents enllaços teniu més informació de la sistemàtica a seguir  tant per tornar llibres, com per fer la comanda de llibres per al curs que ve.

Carta Ampa presentació.

Com comprar els llibres amb Iddink.

Calendari actuacions.

 
Lliurament de notes finals juny

El lliurament de notes finals de juny, tant d’ESO com de Batxillerat, tindrà lloc el dimarts dia 26 de juny a les 14:00 hores.

Esperem que els resultats us siguin favorables!

 
Colònies 1r i 2n ESO

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que els alumnes de 1r i 2n d’ESO participants a les colònies han arribat a les seves respectives destinacions sense cap incident, i estan treballant amb força i ànims.

Si hagués qualsevol incidència important, l’equip de professors  es posaria en contacte amb les famílies implicades.

En cas d’incidències genèriques, sereu informats a travès de la present pàgina.

I…recordeu, com diuen els francesos, “Pas nouvelle… bonne nouvelle”!
Viatge de treball Oxford 2018 4t ESO

Un any més,  alumnes de 4t d’ESO han anat a Oxford (Regne Unit) a realitzar el crèdit de recerca corresponent.

Han arribat sense problemes i, fins ara, no hi ha cap incident. A més, gaudeixen d’un temps que no sembla molt “british”! Que duri!!!
DELF Scolaire de llengua francesa 2018 (nivell B1)

Un any més volem felicitar els alumnes de 4t d’ESO que han aconseguit la titulació DELF Scolaire de llengua francesa (nivell B1).

Felicitem a: Carlos Álvarez Muñoz, Patrícia Figueredo Gallés, Paula García Ferrándiz i Júlia Sabater Oliveras.

Així mateix, aprofitem per agrair l’esforç i dedicació del grup de 4t d’ESO de la matèria optativa de francès. El nostre reconeixement i agraïment a la professora de Francès del nostre Centre, Míriam Lizana.
Viatge a l’Alguer 2n BTX

Benvolgudes famílies,

Us informem que el grup expedicionari a l’Alguer està gaudint d’una grata estada, visitant aquest indret on queden submergits en la variant algueresa de la llengua catalana.
Tramitació permisos sortida alumnes a l’estranger

Benvolgudes famílies,

La policia Municipal de St. Andreu de Llavaneres ofereix la possibilitat de fer la tramitació del permís de sortida de menors d’edat a l’estranger. Això permet estalviar la visita a la comissaria del Mossos d’Esquadra a Mataró, amb el conseqüent estalvi de temps.

Aquesta iniciativa beneficia, entre d’altres , tot l’alumnat del nostre centre de 4t d’ESO que farà properament la sortida del projecte de recerca a Oxford.

Per tal de facilitar la gestió, s’ha de  demanar hora als següents telèfons de la Policia Municipal:

 • 607 92 22 22
 • 93 792 69 69

La documentació necessària serà:

 • Fotocòpia i original dels DNI’s del pare/mare/tutor legal i de l’alumne/a.
 • Fotocòpia i original de les pàgines del Llibre de Família on surtin els pares i l’alumne/a.

 

 
Exposició d’obres d’alumnes de Visual i Plàstica de 4t d’ESO de l’Institut

Ens complau i honora convidar-vos a l’exposició  QART18, d’obres i treballs de l’alumnat de l’Institut que cursa la matèria de Visual i Plàstica de 4t d’ESO.

Podreu gaudir dels treballs que ha realitzat l’alumnat d’aquesta matèria, impartida per la professora Luci Moro. Veureu com al nostre centre tenim autèntics artistes, amb imaginació i inspiració, acompanyats d’un domini tècnic que farà que Llavaneres continui sent un bressol d’artistes i/o professionals de la imatge i comunicació visual.

Us convidem en particular a la inauguració de “Qart18”, que tindrà lloc divendres 18 de maig a les 19:30 a Can Caralt.

Us hi esperem!

Invitació QART18

Cartell QART18_LOW

 
Reunió informativa 4t ESO curs 2018-2019

Benvolgudes famílies,

Amb motiu de la preinscripció de 4t d’ESO, us convoquem a una reunió informativa per a pares i mares d’alumnes que cursaran 4t d’ESO a partir de l’any acadèmic 2018-19. La reunió serà el dilluns 21 de maig, a les 18:30 hores, a l’Institut.

En aquesta reunió us explicarem com s’organitzaran les matèries optatives de 4t per tal que pugueu fer la tria i atendrem totes les vostres consultes.

Us agrairem que ompliu el full de confirmació d’assistència a la reunió que lliurarem a l’alumnat, per tal de preveure l’aforament del lloc de reunió.
Matrícula Batxillerat curs 2018-19

Benvolguts/des,

Al següent enllaç disposeu del full de preinscripció, el full de tria de matèries, així com informació relativa al procès de matrícula al batxillerat al nostre centre.

Informació i documentació matrícula Batxillerat

També, si ho creieu oportú, podeu fer part dels tràmits de forma telemàtica. Al següent enllaç trobareu la informació pertinent:  Preinscripció telemàtica

Si voleu més informació o aclariments, no dubteu en adreçar-vos a la Secretaria del Centre

 

.
Preinscripció ESO curs 2018-19

Benvolguts/des,

Avui s’han portat els formularis de preinscripció i els fulls d’informació a les escoles adscrites al nostre institut, per tal de lliurar-les a l’alumnat de 6è.

Hem de remarcar que podeu omplir el full de preinscripció en el vostre ordinador, per després imprimir-lo i lliurar-lo a la Secretaria de l’Institut.  Es tracta d’un fitxer PDF editable. Per descarregar el full, cliqueu el següent enllaç:

Full de preinscripció

Al següent enllaç podreu veure i si voleu, descarregar tota la informació relativa a la preinscripció per cursar estudis d’ESO al nostre centre.

Informació preinscripció  ESO 2018-2019

 

També, si ho creieu oportú, podeu fer part dels tràmits de forma telemàtica. Al següent enllaç trobareu la informació pertinent:  Preinscripció telemàtica

Si voleu més informació o aclariments, no dubteu en adreçar-vos a la Secretaria del Centre.
Jornada portes obertes dissabte 10 de març

Us convidem a conèixer l’Institut de Llavaneres el proper dissabte 10 de març. Celebrem la jornada de portes obertes, i podreu veure les nostres instal·lacions. També podreu informar-vos del funcionament i oferta educativa del nostre centre.

Recordeu que, d’acord amb les instruccions del Departament d’Ensenyament, el període de preinscripció als centres serà del 13 al 24 d’abril.

portesobertes2018

Us hi esperem!
Vaga 8 de març

El Sindicat d’Estudiants  ha convocat una vaga d’estudiants per al dijous 8 de març, amb el lema “Contra la violència masclista”, el seguiment de la qual els alumnes de l’Institut Llavaneres, en base a l’article 7.3 de la Normativa de Funcionament de Centre,  han votat per grups.

Segons la Normativa de Funcionament de Centre, els alumnes de 1r i de 2n d’ESO no tenen dret a fer vaga. Quant a la resta d’alumnes, cal que com a mínim 2/3 del cens de l’alumnat amb dret a vaga es manifestin a favor de la convocatòria de vaga per tal que, si els pares també ho autoritzen, el Centre pugui considerar que la no assistència és motivada per la vaga.

Així, els resultats de les votacions en actes lliurades a Direcció han estat:

Vots a favor: 269 Vots en contra: 7 Abstencions/ blanc: 100
Cens d’alumnes amb dret a fer vaga (1) : 376 Mínim necessari d’alumnes a favor (2/3): 251

Com que s’ha superat el nombre mínim d’alumnes (2/3 complets del cens d’alumnat que pot fer vaga), sí que procedeix considerar les absències de l’alumnat el  dimecres 8 de març com a vaga, en cas que els tutors legals permetin l’alumnat de no assistir a classe. El professorat passarà llista i s’anotaran les absències en l’aplicatiu IEducació.

Volem recordar-vos, també, que amb algunes excepcions, els alumnes de l’institut són menors d’edat, i els pares i mares són responsables dels actes en què puguin incórrer els alumnes.

Pel que fa al professorat, i sota la convocatòria de les centrals sindicals, de moment només dues persones han manifestat la seva intenció de secundar la vaga, tot i que no hi ha l’obligació d’informar prèviament de si faran seguiment de la mateixa.

Això implica que, en principi, l’alumnat assistent a l’institut serà atès amb normalitat.