Classes dimecres 22 de gener

Benvolgudes famílies,

Havent sentit per la ràdio que el Servei Meteorològic de Catalunya no preveu res especial (a nivell general) a la zona del Maresme, i no tenint tampoc cap indicació d’Ajuntament ni Generalitat que indiquin el contrari, us informem que demà dimecres hi haurà activitat lectiva normal a l’institut, excepte activitats a l’exterior que probablement no es podran realitzar.
Suspensió de classes per alerta de llevantada

Benvolguts,
Davant de les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i els avisos de perill de Protecció Civil, l’Ajuntament ha decidit que demà dimarts tanquin tots els centres educatius de Llavaneres: les escoles bressol la Minerva i Sant Nicolau, les escoles Jaume Llull i Serena Vall i l‘Institut Llavaneres. També s’ha decidit tancar des d’avui dos equipaments més: l’Escola de Música i el Casal de Joves.
Per això, dimarts 21 de gener l’Instiut romandrà tancat.

Lamentem les molèsties que us pugui ocasionar aquesta contingència!

Més informació: https://ajllavaneres.cat/document.php?id=14635
Concert Nadal Plaça Ajuntament

“El Dimarts 17 de Desembre una selecció d’alumnes d’ESO de 1er, 2on i 3er han participat al tradicional concert de Nadal organitzat pels centres educatius del municipi, interpretant dues nadales. Enhorabona per l’èxit!
MASCOTA OLIMPIADES 2020

MASCOTA OLIMPÍADES LLAVANERES 2020
A la matèria de Visual i Plàstica, els alumnes de 1r d’ESO han elaborat diferents propostes per al concurs “La mascota de les OlimpÍades” que organitza cada any el poble de Llavaneres.
Posteriorment s’ha dut a terme una exposició de totes les creacions presentades a la Biblioteca, i els alumnes han anat a visitar-la. Finalment aquest diumenge dia 15 de Desembre s’ha lliurat el premi, la guanyadora és una alumna del nostre Institut, la Martina de la Rosa de 1r d’ESO E. Enhorabona per ella i per a tots els participants!

 
Concert de Santa Cecília

El dia 21 de novembre, amb ocasió de la celebració de la festivitat de Santa Cecília, patrona de la Música, els alumnes d’ESO de 1r, 2n i alguns alumnes de 3r (els que en cursen la
matèria optativa) han interpretat un recital al centre. El nostre reconeixement a tots aquells alumnes que han donat el millor, així com als professors que han ajudat a fer possible l’acte.

A continuació us adjuntem el programa del concert.

Programa SantaCecilia
Incidència Aplicatiu IEduca

Benvolguts/udes,

Ja s’ha solventat el problema amb l’aplicatiu Ieduca, per tant ja en podeu accedir amb normalitat.

Disculpeu les molèsties.
Convocatòria de vaga d’alumnat per al dia 30/10/2019

Benvolgudes famílies:

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga d’estudiants per al dimecres 30, amb el lema “No podreu empresonar tot un poble”, el seguiment de la qual els alumnes de l’Institut Llavaneres, en base a l’article 7.3 de la Normativa de Funcionament de Centre,  han votat per grups.

Segons la Normativa de Funcionament de Centre, els alumnes de 1r i de 2n d’ESO no tenen dret a fer vaga. Quant a la resta d’alumnes, cal que com a mínim 2/3 del cens es manifesti a favor de la convocatòria per tal que, si els pares també ho autoritzen, el Centre pugui considerar que la no assistència és motivada per la vaga. Així, els resultats de les votacions en actes lliurades a Direcció han estat:

Vots a favor: 268 Vots en contra: 18 Abstencions/ blanc:  85
Cens d’alumnes amb dret a fer vaga: 371 Mínim necessari d’alumnes a favor (2/3): 247

Com que s’ha superat el nombre mínim d’alumnes (2/3 complets del cens d’alumnat que pot fer vaga), sí que procedeix considerar les absències de l’alumnat el  dimecres 30 com a vaga, en cas que els tutors legals permetin l’alumnat de no assistir a classe. El professorat passarà llista i s’anotaran les absències en l’aplicatiu ieducació.

Volem recordar-vos, també, que amb algunes excepcions, els alumnes de l’institut són menors d’edat, i per tant els pares i mares són responsables dels actes en què puguin incórrer els seus fills.

Pel que fa al professorat, aquest assistirà al centre amb normalitat i realitzarà les activitats programades, fent els seus horaris.

Això implica que l’alumnat assistent a l’institut serà atès amb normalitat.

Si, com a tutors legals, voleu autoritzar que el vostre fill/a no assisteixi a classe en el dia esmentat, si us plau ompliu el formulari que us portaràn els vostres fills/es. Cal que  aquest imprès el lliuri al tutor/a del seu grup demà dimarts 29 d’octubre.

Sant Andreu de Llavaneres, 28 d’octubre de 2019

Enrique Chicote Blanco

Director de l’Institut Llavaneres

 
Plataforma Ieduca Tokapp (Recordatori)

Benvolgudes famílies,

Us recordem que tenim en marxa la plataforma Ieduca Tokapp, que us permet tenir informació gairebé inmediata de les  faltes, retards, comunicacions, avisos que afectin als vostres fills. Es converteix en l’aplicació de comunicació de l’Institut amb les famílies (juntament amb la plana web i l’aplicació Ieduca que tenim integrada a la Web).

Per fer-ne ús d’aquesta aplicació, és necessaria la descàrrega gratuïta d’Ieduca Tokapp en el vostre telèfon o tauleta.

 • Entra a la botiga d’App Store o Google Play del teu telèfon.
 • Busca l’aplicació d’iEduca Tokapp
 • Descarrega-la gratuïtament
 • Crea’t un usuari i valida’l per telèfon o per correu electrònic.
 • En 24h el teu usuari estarà vinculat amb el centre. Si no és així, posa’t en contacte amb el centre i facilita el teu número de telèfon, correu electrònic o el teu usuari de Tokapp.

Us adjuntem l’enllaç a la guia de configuració d’IeducaTokapp, per si teniu qulsevol dubte sobre la descàrrega, configuració, o funcionament.

Guia Ieduca Tokapp

Esperem que amb aquesta nova tecnologia la informació us arribi de forma més ràpida i segura.! Animeu-vos!
Modificació data reunió inici curs amb famílies Batxillerat

Benvolgudes families,

La reunió d’inici de curs amb famílies d’alumnes de batxillerat del proper dia  16 de setembre, queda posposada al dilluns 23 de setembre, amb el mateix horari (18 h. 1r BTX, 18:30 2n BTX).

 
Document tria optatives

Benvolgudes famílies, als següents enllaços teniu els documents de tria d’optatives de curs que heu d’omplir amb els vostres fills. També els podeu recollir a la consergeria del centre.

Optatives 1r ESO

Optatives 2n ESO

Optatives 3r ESO

Aquest document es pot lliurar al tutor del vostre fill/filla el dia de la reunió de pares del 10 de setembre, tal com podeu veure al calendari penjat a la pàgina web.

El darrer dia per al  lliurament d’aquest document es el 12 de setembre al tutor. En cas de no ser lliurat en el termini esmentat, s’assignaran d’ofici les optatives.
Calendari d’inici de curs 2019-2020

Benvolgudes famílies,

Comencem  les activitats del curs 2019-2020 el  dia 2 de setembre, iniciant el període de proves extraordinàries (recuperacions 1r Batxillerat) de setembre.

El calendari de proves el podeu consultar al web del centre, i al  següent enllaç: Proves extraordinàries de setembre.

Pel que fa al full de tria d’optatives (1r a 3r d’ESO), el podreu recollir a consergeria a partir del dijous 5, o bé descarregar-lo directament d’un enllaç que publicarem el proper dijous 5 de setembre en aquesta plana web (S’ha de retornar omplert, com a molt tard, el dia 12 de setembre).

calendari_Set_WebA5

 

Aquest calendari també el podeu consultar o imprimir des del següent enllaç: Calendari setembre 2019

Us desitgem un molt bon inici de curs!!!
Calendari i horari proves extraordinàries 1r BTX setembre

Benvolguts, al següent enllaç teniu el calendari i horaris de les proves de recuperació extraordinàries de setembre corresponents a 1r de Batxillerat.

Proves extraordinàries setembre

Esperem que traieu el resultat corresponent a l’esforç que heu fet aquest estiu!

 
Llibres de text curs 2019-2020

Benvolgudes famílies,
Us adjuntem als següents enllaços els llistats de llibres per al curs 2019-20.

 • En el primer enllaç, trobareu el llistat generat pel centre.
 • En el segon enllaç, trobareu els preus oficials dels llibres, i els oferts per l’empresa Iddink (amb col·laboració de l’AMPA) dedicada al sistema de reciclatge de llibres.

Llistat llibres curs 2019-20
Llistat llibres Ecobook Iddink curs 2019-20

Calendari d’actuacions:
Dimecres 3 de juliol a les 18:30, a la  biblioteca del centre: Us recordem sobretot a les famílies que no heu fet servir mai el sistema Iddink, que aquesta empresa farà una reunió informativa a la Biblioteca del centre el 3 de juliol.

Dimecres 10 de juliol: El personal de l’empresa Iddink, d’acord amb l’AMPA del centre, vindrà a l’Institut per tal de recollir els llibres del curs passat adquirits a aquesta empresa, i prendre nota de les comandes de llibres per al curs vinent.

Als següents enllaços teniu més informació de la sistemàtica a seguir,  tant per tornar llibres, com per fer la comanda de llibres per al curs que ve.

* Carta Ampa presentació.
* Com comprar els llibres amb Iddink.
* Calendari actuacions.

Com tractar ecoBooks: https://www.iddink.es/?pagina=ecoBooks
Com retornar els ecoBooks: https://www.iddink.es/?pagina=retornarEcoBooks

 

 

 
Alumnes DELF!

Un any més volem felicitar els alumnes de 4t d’ESO que han aconseguit la titulació DELF  Scolaire (diplôme d’études en langue française) de llengua francesa.

B1: BERTA ARESTÉ, CARLA CANO, XAVIER FONTECHA, POL GONZALO, ANDREA GURRI, JULIA HIGUERAS, MAIOL SABATER i ADELAIDA VILARÓ

A2: JOSE EDUARDO HERRERA

Així mateix, aprofitem per agrair l’esforç i dedicació del grup de 4t d’ESO de la matèria optativa de francès. El nostre reconeixement i agraïment a la professora de Francès del nostre Centre, Míriam Lizana.
Lliurament de notes d’ESO

Benvolgudes famílies,

les notes corresponents a l’avaluació ordinària (antigues notes de juny) es lliuraran dijous 27 de juny a les 13:30.

Les notes corresponents a l’avaluació extraordinària (antic setembre) es lliuraran simultàniament, si el programa de gestió de notes (esfer@) ens permet fer la impressió dels butlletins.  Aquest butlletí només serà lliurat als alumnes que tinguin matèries pendents de l’avaluació ordinària.

En el cas que no sigui possible la impressió dels butlletins corresponents a l’avaluació extraordinària, sereu avisats del dia i hora en que podreu venir a recollir-los.

L’alumnat que tingui tot aprovat a l’avaluació ordinària, no tindrà el butlletí corresponent a l’avaluació extraordinària.
Comunicat urgent lliurament notes
Colònies 1r i 2n ESO

NOU!!!

L’arribada de l’alumnat de colònies està prevista per avui dimecres sobre les 19:00 h.

Benvolgudes famílies,

L’alumnat de 1r i 2n d’ESO està gaudint i aprofitant el temps a les colònies en que participen. Tret del retard d’un autocar aquest matí (i que ha arribat sense problemes al seu destí), no hi ha hagut cap altre tipus d’incidència. Continuarem informant.
Oxford 2019′

Benvolgudes famílies,

L’expedició llavanerenca a Oxford està aconseguint tots els objectius marcats!. Tot i que els primers dies van afrontar un temps més semblant al que va patir la “Armada Invencible”, sembla que els ha millorat la climatologia, i, si més no, no plou.

Us adjuntem un parell de fotos que donen fe del bon estat en que es troben, i dels seus somriures!. ( i fixeu-vos en els amenaçadors núvols)

A punt per pujar al London Eye!

Esperant l’audiència de la Reina a Buckingham Palace! (bé, igual no es ben bé això). ;)
Calendari proves extraordinàries ESO i recuperació 1r i 2n BTX

Als seguents enllaços trobareu els calendaris de recuperació d’ESO i de 1r i 2n de BTX.

Calendari Proves extraordinàries ESO.

Calendari proves recuperació 1r BTX.

Calendari proves recuperació 2n BTX.
Alumnes First!

L’Institut Llavaneres té l’honor de felicitar els següents alumnes que, en el present curs escolar 2018-19, han obtingut el títol de First (o superior) de la reconeguda acadèmia oficial Cambridge, de la qual el nostre  n’és Centre preparador de proves.

Moltes felicitats als alumnes: Júlia Higueras (4t ESO), Mar Navarro (1r BAT), Miquel Coll, Raul Olivares i Alba Torres (2n BAT). I a la professora de llengua anglesa dinamitzadora del projecte: Anna Barrufet.

A tots ells, felicitats!!! i el nostre profund reconeixement.
Música i Art al Museu Arxiu!

Benvolgudes famílies,

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus el Museu-Arxiu oferirà una visita guiada i musicada per sis obres del fons del museu el dissabte 18 de maig a les set de la tarda. Durant el recorregut, es farà una breu explicació de cada obra per part de sis alumnes del nostre institut,  i s’interpretarà una peça musical a càrrec de diversos professors de l’Escola Municipal de Música.

Us hi esperem!
Premis per St. Jordi!

Benvolguts,

Com cada any, l’Ajuntament de Llavaneres convoca uns premis literaris, així com un reconeixement als estudiants, premiant els millors treballs de recerca de batxillerat.

És un orgull per a la nostra comunitat educativa felicitar els següents alumnes premiats per l’Ajuntament en les següents especialitats:

 • 1r premi Treball de Recerca: David Solà Díez amb “Energia Solar fotovoltaica, estudi en una instal.lació”. Tutora: Laura Peña.
 • 2n premi Treball de Recerca: Maria Castillo Díaz amb “Hàbits alimentaris i esportius dels adolescents a Llavaneres”. Tutora: Mireia Mas.
 • 1r premi poesia Mostra literària: Josep Castellà Rodríguez amb “Sense sostre”.
 • 2n premi poesia Mostra literària: Raúl Olivares Gutiérrez amb “Descolorit”.

FELICITATS A TOTS!!!
Jornada Esportiva a l’Institut

Hola a tots!

El passat divendres 5 d’abril vam celebrar al centre la “Jornada Esportiva”. Aquest esdeveniment organitzat pel Departament d’Educació Física (gràcies Mireia, Xavier i Daniel), i amb la col·laboració de l’alumnat de 4t d’ESO, encarregat de la gestió dels temps, espais i activitats a desenvolupar per la resta d’alumnes de l’ESO, va ser tot un èxit!.

Es van fer activitats de tot tipus per a tots els cursos de l’ESO, tant al centre (gimnàs i pistes exteriors), com al camp de futbol municipal, i amb una clau molt important en un dia “saludable”: l’esmorzar sà. No es van vendre entrepans, pastes, o d’altres productes als alumnes. Se’ls va convidar a fruita i sucs (només en maduixes van sortir 80 kg!!!).

El professorat també va gaudir de gimcanes i competicions esportives, i va demostrar que… manté una forma envejable!.

Properament podreu veure un reportatge més ample a la nostra revista.
Viatge a Madrid ViP 4t ESO, i Hª Art BTX

Hola a tots,

El passat dijous 4 d’abril els alumnes i professors de Visual i Plàstica de 4t d’ESO i Història de l’art de 2n de batxillerat van anar a Madrid, en una visita llampec, a veure de primera mà els continguts que treballen a les aules. Van visitar el “Museo Reina Sofia”, el “Museo del Prado”, i va gaudir de les esplèndides obres que “viuen” en aquelles dependències.

Va ser un dia molt especial, per disfrutar de l’art i la cultura en majúscules. D’altra banda, el bon rotllo va impregnar des d’un bon començament tota la jornada!!!

Expedició Llavanerenca a Atocha (Madrid)
Portes Obertes dissabte 9 de març

portesobertes2019
Viatge de 1r de Batxillerat

Benvolgudes famílies,

L’expedició llavanerenca  de 1r de batxillerat a les terres de la península Itàlica ha arribat sense problemes a la seva destinació. Inicien el seu recorregut per les contrades on Galileu va fer algunes de les proves que van ajudar a entendre millor el món en què vivim. Esperem que descansin profundament la primera nit… i que deixin dormir els profes!!!

 
Relacions positives i igualitàries a l’adolescència.

Benvolgudes families:

Us convidem a dues sessions de l’activitat Relacions positives i igualitàries a l’adolescència, que es portarà a terme amb la col.laboració de l’Institut Llavaneres i l’AMPA de l’Institut Llavaneres i el suport de la Diputació de Barcelona.
Està adreçada als pares i adolescents d’entre 11 i 18 anys.   
 
A través d’una metodologia activa, participativa i vivencial, es facilitaran recursos i eines a les famílies per acompanyar els seus fills en la detecció de relacions abusives i poc respectuoses, i alhora potenciar valors que permetin construir relacions positives i igualitàries.
Lloc: Biblioteca Institut Llavaneres
Dies: 19 i 26 de febrer
hora: 19:00
 
Aprenentatges lligats a aprendre a conviure i aprendre a ser
 
Conduit per EINES, Serveis socioeducatius.
 
Més informació: ajllavaneres.cat
 
Us hi esperem!Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO (proves GESO)

Cada any es convoquen proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria, per als alumnes que no l’hagin obtingut en finalitzar l’etapa.

Convocatòria anual de les proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria (GESO) per a l’alumnat que no l’hagi obtingut en finalitzar l’etapa esmentada

(Resolució EDU/3445/2009, de 2 de desembre, DOGC Núm. 5523 de 10 desembre 2009)

Convocatòria febrer 2019

REQUISITS

 1. Haver finalitzat l’ESO a l’Institut Llavaneres l’any 2017 o 2018.
 2. Tenir almenys 18 anys o complir-los dins de l’any 2019. També hi pot concórrer l’alumne/a que faci els 17 anys l’any 2019 sempre que compleixi i documenti alguna de les condicions següents:
  • Tenir un contracte laboral que l’impedeixi assistir al centre en règim ordinari.
  • Trobar-se en procés d’obtenció d’un permís de treball (alumnat estranger).
  • Ser esportista d’alt rendiment.
 3. Haver cursat l’ESO (el 4t curs inclòs) sense haver obtingut el títol i amb un màxim de 5 matèries suspeses.
 4. Queda exclòs de les proves l’alumnat inscrit per repetir 4t d’ESO en el present curs 2018-2019.

PERÍODE i LLOC D’INSCRIPCIÓ

De l’1 al 15 de febrer de 2019, ambdós inclosos, a la secretaria de l’Institut Llavaneres, matins de 09:00 a 14:00 h (de dilluns a divendres), i tardes de 15:30 17:30 h (dilluns i dimecres).

DOCUMENTACIÓ

 • Sol·licitud d’inscripció (model oficial).
 • Documentació específica (només alumnat que durant l’any 2019 compleix 17 anys).

PROVES I CONTINGUTS

 • Les proves es realitzaran durant el mes de març de 2019 a l’Institut Llavaneres.
 • Els continguts i els criteris d’avaluació estan especificats en el web de l’Institut Llavaneres.
 • Podreu disposar de tota la informació al seguent enllaç: proves GESO Ins Llavaneres.Conferència d’en Lluís Bassat al nostre centre

Lluís BassatEl passat dijous 31 de gener, vam comptar amb la inestimable presència del publicista Lluís Bassat. Els alumnes de Visual i Plàstica de 3r i 4t d’ESO i els de Dibuix Tècnic de 1r i 2n de Batxillerat, van poder gaudir de l’experiència del renombrat personatge, així com augmentar els seus coneixements sobre les matèries treballades a l’aula.

Des del Centre, expressem un fort agraïment a  la presència del Sr. Bassat, així com a la persona que ha fet possible la seva assistència al Centre, la professora del Departament d’Expressió, Luci Moro.
Lliga de debat

Els passats dies 17 i 18 de gener, cinc alumnes de 1r de batxillerat i una de 4t van participar a la Lliga de Debat a la Universitat de Vic.
Ens congratulem que els nostres alumnes, dirigits per la professora del Departament de Llengua Castellana, hagin arribat a la fase final, quedant en 2n lloc per una dècima de puntuació envers l’equip guanyador.
Així doncs, des de l’Institut Llavaneres volem felicitar i agrair la participació i conseqüent èxit a la professora Encarna Cañete i als alumnes: Margherita De la Fuente, Marc Fontecha, Hugo del Rio, Carlos Álvarez, Óscar Rodríguez i Andrea Gurri.