Recollida d’aliments

Benvolgudes famílies!

Del 10 al 20 de desembre, els vostres fills poden col.laborar en la recapta d’aliments envasats amb la finalitat de fer-los arribar a Càrites Llavaneres per aquestes festes.

El banc d’aliments és una iniciativa de l’AMPA amb la gestió dels alumnes i professors de 4t d’ESO.A l’hora de l’esbarjo, els nois poden portar els aliments al vestíbul de l’Institut construiran un cor ben gran que esperem que assoleixi una gran alçada  💗  i rebran a canvi una “xapa” de record per la seva aportació.

PARTICIPEU-HI!!! US HI ESPEREM A TOTS! MIL GRÀCIES!

Institut Llavaneres / AMPA Institut

 
Eleccions Consell Escolar

Benvolgudes famílies,

us adjuntem informació sobre el procés electoral de renovació de membres del consell escolar de l’Institut.

1819_CE_renovació
Plataforma Ieduca TokApp

Benvolgudes famílies,

L’Institut Llavaneres us desitja comunicar que hem posat en marxa la plataforma Ieduca Tokapp. A partir d’ara, enviarem la informació que necessiteu (avisos,notificacions, etc.) a través d’iEduca Tokapp.

Per fer-ne ús d’aquesta aplicació, és necessaria la descàrrega gratuïta d’Ieduca Tokapp en el vostre telèfon o tauleta.

 • Entra a la botiga d’App Store o Google Play del teu telèfon.
 • Busca l’aplicació d’iEduca Tokapp
 • Descarrega-la gratuïtament
 • Crea’t un usuari i valida’l per telèfon o per correu electrònic.
 • En 24h el teu usuari estarà vinculat amb el centre. Si no és així, posa’t en contacte amb el centre i facilita el teu número de telèfon, correu electrònic o el teu usuari de Tokapp.

Us adjuntem l’enllaç a la guia de configuració d’IeducaTokapp, per si teniu qulsevol dubte sobre la descàrrega, configuració, o funcionament.

Guia Ieduca Tokapp

Esperem que amb aquesta nova tecnologia la informació us arribi de forma més ràpida i segura.!
Usuaris i contrasenyes Ieduca

Benvolgudes famílies,

teniu a la vostra disposició a la consergeria del centre els documents amb l’usuari i la contrasenya per fer servir el programa de gestió IEduca del nostre centre.

Amb aquest us podreu consultar les possibles incidències dels vostres fills/es en temps gairebé real (retards, faltes d’assistència incidències a classe, notes trimestrals, anotacions, etc). Per això, trobareu un enllaç a la plana principal de la web, al costat dret a la part superior (ieduca).

Només es lliura un document nou als nous alumnes. Les famílies dels alumnes que ja estaven escolaritzats a l’Institut el curs passat, continuaran utilitzant el mateix usuari i clau que feien servir fins ara.

Per raons de protecció de dades, només es lliurarà aquest document al titular del mateix.

D’altra banda, properament us informarem del nou servei IEduca tokapp, (mitjançant informació a la nostra Web), amb el qual podreu fer us del vostre mòbil o tablet, sigui android o IO’s , per tenir una informació mes còmoda i ràpida relativa a la marxa del vostre fill

 
Taquilles i extraescolars

Com ja es va informar al periode de matrícula, i a les reunions d’inici de curs, l’AMPA del centre gestiona el desenvolupament de les activitats extraescolars i el lloguer de taquilles als alumnes.

Us recordem que si esteu interessats en qualsevol de les dues propostes, feu les gestions el més aviat possible, ja que s’han de tancar els números, per conèixer els tipus i places d’extraescolars a gestionar, així com la quantitat de taquilles a llogar.

Qualsevol questió, no dubteu en fer-la arribar a l’AMPA, mitjançant el correu ampa@iesllavaneres.org

També podeu apropar-vos al centre per portar els papers de reserva.

Animeu-vos!

 
Calendari setembre

Benvolguts, a continuació teniu el calendari d’activitats de setembre.

CalendariSetembre2018

Important: els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO hauran de venir a l’Institut el dia 6 de setembre, a les 13:00 h a recollir el “full de tria d’optatives” a la consergeria del centre, per tal de sol·licitar les matèries optatives. També tindreu la possibilitat de descarregar-vos el document als  enllaços que hi ha al final d’aquesta entrada. Aquest full, degudament signat per les famílies, serà recollit el dia 12, a l’acollida dels alumnes. L’alumnat que no el lliuri, serà assignat d’ofici a una matèria.

Informació matèries optatives i full de tria 1r ESO

Informació matèries optatives i full de tria 2n ESO

Informació matèries optatives i full de tria 3r ESO

 

 

 
Calendari proves extraordinàries setembre

Benvolguts, al següent enllaç teniu el calendari i horaris de les proves de recuperació extraordinàries de setembre:

Proves Extraordinàries setembre

Proves Extraordinaries setembre

No oblideu portar el dia de les proves les feines d’estiu encomanades!!!

Apa, gaudiu de l’estiu, però, feu les feines, hi ha temps per tot!!!

 
Compra llibres text curs 2018-19

Benvolgudes famílies,

Tal com sabeu, el proper 11 de juliol el personal de l’empresa Iddink, d’acord amb l’AMPA del centre, vindrà a l’Institut per tal de recollir els llibres del curs passat adquirits a aquesta empresa, i prendre nota de les comandes de llibres per al curs vinent.

Als seguents enllaços teniu més informació de la sistemàtica a seguir  tant per tornar llibres, com per fer la comanda de llibres per al curs que ve.

Carta Ampa presentació.

Com comprar els llibres amb Iddink.

Calendari actuacions.

 
Lliurament de notes finals juny

El lliurament de notes finals de juny, tant d’ESO com de Batxillerat, tindrà lloc el dimarts dia 26 de juny a les 14:00 hores.

Esperem que els resultats us siguin favorables!

 
Colònies 1r i 2n ESO

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que els alumnes de 1r i 2n d’ESO participants a les colònies han arribat a les seves respectives destinacions sense cap incident, i estan treballant amb força i ànims.

Si hagués qualsevol incidència important, l’equip de professors  es posaria en contacte amb les famílies implicades.

En cas d’incidències genèriques, sereu informats a travès de la present pàgina.

I…recordeu, com diuen els francesos, “Pas nouvelle… bonne nouvelle”!
Viatge de treball Oxford 2018 4t ESO

Un any més,  alumnes de 4t d’ESO han anat a Oxford (Regne Unit) a realitzar el crèdit de recerca corresponent.

Han arribat sense problemes i, fins ara, no hi ha cap incident. A més, gaudeixen d’un temps que no sembla molt “british”! Que duri!!!
DELF Scolaire de llengua francesa 2018 (nivell B1)

Un any més volem felicitar els alumnes de 4t d’ESO que han aconseguit la titulació DELF Scolaire de llengua francesa (nivell B1).

Felicitem a: Carlos Álvarez Muñoz, Patrícia Figueredo Gallés, Paula García Ferrándiz i Júlia Sabater Oliveras.

Així mateix, aprofitem per agrair l’esforç i dedicació del grup de 4t d’ESO de la matèria optativa de francès. El nostre reconeixement i agraïment a la professora de Francès del nostre Centre, Míriam Lizana.
Viatge a l’Alguer 2n BTX

Benvolgudes famílies,

Us informem que el grup expedicionari a l’Alguer està gaudint d’una grata estada, visitant aquest indret on queden submergits en la variant algueresa de la llengua catalana.
Tramitació permisos sortida alumnes a l’estranger

Benvolgudes famílies,

La policia Municipal de St. Andreu de Llavaneres ofereix la possibilitat de fer la tramitació del permís de sortida de menors d’edat a l’estranger. Això permet estalviar la visita a la comissaria del Mossos d’Esquadra a Mataró, amb el conseqüent estalvi de temps.

Aquesta iniciativa beneficia, entre d’altres , tot l’alumnat del nostre centre de 4t d’ESO que farà properament la sortida del projecte de recerca a Oxford.

Per tal de facilitar la gestió, s’ha de  demanar hora als següents telèfons de la Policia Municipal:

 • 607 92 22 22
 • 93 792 69 69

La documentació necessària serà:

 • Fotocòpia i original dels DNI’s del pare/mare/tutor legal i de l’alumne/a.
 • Fotocòpia i original de les pàgines del Llibre de Família on surtin els pares i l’alumne/a.

 

 
Exposició d’obres d’alumnes de Visual i Plàstica de 4t d’ESO de l’Institut

Ens complau i honora convidar-vos a l’exposició  QART18, d’obres i treballs de l’alumnat de l’Institut que cursa la matèria de Visual i Plàstica de 4t d’ESO.

Podreu gaudir dels treballs que ha realitzat l’alumnat d’aquesta matèria, impartida per la professora Luci Moro. Veureu com al nostre centre tenim autèntics artistes, amb imaginació i inspiració, acompanyats d’un domini tècnic que farà que Llavaneres continui sent un bressol d’artistes i/o professionals de la imatge i comunicació visual.

Us convidem en particular a la inauguració de “Qart18”, que tindrà lloc divendres 18 de maig a les 19:30 a Can Caralt.

Us hi esperem!

Invitació QART18

Cartell QART18_LOW

 
Reunió informativa 4t ESO curs 2018-2019

Benvolgudes famílies,

Amb motiu de la preinscripció de 4t d’ESO, us convoquem a una reunió informativa per a pares i mares d’alumnes que cursaran 4t d’ESO a partir de l’any acadèmic 2018-19. La reunió serà el dilluns 21 de maig, a les 18:30 hores, a l’Institut.

En aquesta reunió us explicarem com s’organitzaran les matèries optatives de 4t per tal que pugueu fer la tria i atendrem totes les vostres consultes.

Us agrairem que ompliu el full de confirmació d’assistència a la reunió que lliurarem a l’alumnat, per tal de preveure l’aforament del lloc de reunió.
Matrícula Batxillerat curs 2018-19

Benvolguts/des,

Al següent enllaç disposeu del full de preinscripció, el full de tria de matèries, així com informació relativa al procès de matrícula al batxillerat al nostre centre.

Informació i documentació matrícula Batxillerat

També, si ho creieu oportú, podeu fer part dels tràmits de forma telemàtica. Al següent enllaç trobareu la informació pertinent:  Preinscripció telemàtica

Si voleu més informació o aclariments, no dubteu en adreçar-vos a la Secretaria del Centre

 

.
Preinscripció ESO curs 2018-19

Benvolguts/des,

Avui s’han portat els formularis de preinscripció i els fulls d’informació a les escoles adscrites al nostre institut, per tal de lliurar-les a l’alumnat de 6è.

Hem de remarcar que podeu omplir el full de preinscripció en el vostre ordinador, per després imprimir-lo i lliurar-lo a la Secretaria de l’Institut.  Es tracta d’un fitxer PDF editable. Per descarregar el full, cliqueu el següent enllaç:

Full de preinscripció

Al següent enllaç podreu veure i si voleu, descarregar tota la informació relativa a la preinscripció per cursar estudis d’ESO al nostre centre.

Informació preinscripció  ESO 2018-2019

 

També, si ho creieu oportú, podeu fer part dels tràmits de forma telemàtica. Al següent enllaç trobareu la informació pertinent:  Preinscripció telemàtica

Si voleu més informació o aclariments, no dubteu en adreçar-vos a la Secretaria del Centre.
Jornada portes obertes dissabte 10 de març

Us convidem a conèixer l’Institut de Llavaneres el proper dissabte 10 de març. Celebrem la jornada de portes obertes, i podreu veure les nostres instal·lacions. També podreu informar-vos del funcionament i oferta educativa del nostre centre.

Recordeu que, d’acord amb les instruccions del Departament d’Ensenyament, el període de preinscripció als centres serà del 13 al 24 d’abril.

portesobertes2018

Us hi esperem!
Vaga 8 de març

El Sindicat d’Estudiants  ha convocat una vaga d’estudiants per al dijous 8 de març, amb el lema “Contra la violència masclista”, el seguiment de la qual els alumnes de l’Institut Llavaneres, en base a l’article 7.3 de la Normativa de Funcionament de Centre,  han votat per grups.

Segons la Normativa de Funcionament de Centre, els alumnes de 1r i de 2n d’ESO no tenen dret a fer vaga. Quant a la resta d’alumnes, cal que com a mínim 2/3 del cens de l’alumnat amb dret a vaga es manifestin a favor de la convocatòria de vaga per tal que, si els pares també ho autoritzen, el Centre pugui considerar que la no assistència és motivada per la vaga.

Així, els resultats de les votacions en actes lliurades a Direcció han estat:

Vots a favor: 269 Vots en contra: 7 Abstencions/ blanc: 100
Cens d’alumnes amb dret a fer vaga (1) : 376 Mínim necessari d’alumnes a favor (2/3): 251

Com que s’ha superat el nombre mínim d’alumnes (2/3 complets del cens d’alumnat que pot fer vaga), sí que procedeix considerar les absències de l’alumnat el  dimecres 8 de març com a vaga, en cas que els tutors legals permetin l’alumnat de no assistir a classe. El professorat passarà llista i s’anotaran les absències en l’aplicatiu IEducació.

Volem recordar-vos, també, que amb algunes excepcions, els alumnes de l’institut són menors d’edat, i els pares i mares són responsables dels actes en què puguin incórrer els alumnes.

Pel que fa al professorat, i sota la convocatòria de les centrals sindicals, de moment només dues persones han manifestat la seva intenció de secundar la vaga, tot i que no hi ha l’obligació d’informar prèviament de si faran seguiment de la mateixa.

Això implica que, en principi, l’alumnat assistent a l’institut serà atès amb normalitat.
Treball de Recerca 2016-17 premiat

El Treball de Recerca “El gran secret del TTIP”, de l’alumna Anna Gutiérrez Rodríguez de 2n de batxillerat del curs 2016-17, ha resultat premiat en el Premi de Recerca Jove 2017.

Des de l’Institut Llavaneres rep el nostre reconeixement per a tu i per al teu tutor, Lluís Llaquet, professor del departament de Ciències Socials.
Jornades Culturals 2018

Des de l’Institut volem qualificar les Jornades Culturals 2018 com a una activitat trencadora i engrescadora al bell mig del curs escolar.

Professors i alumnes hem treballat de valent en disciplines complementàries al nostre currículum quotidià. Volem agrair a les persones que, voluntàriament i sense ànim de lucre han col.laborat aquests dies aportant-nos xerrades, tallers, jocs, alternatives i omplint-nos d’il.lusió. Així com a l’AMPA que ha col.laborat activament en aquestes jornades.

Properament podreu trobar un link en la nostra revista on-line on us podreu descarregar fotografies dels tallers, la classe més culta, el carnaval, el viatge a Itàlia de 1r de batxillerat, les activitats a la neu de 3r d’ESO…Busqueu-vos-hi!

També volem felicitar les classes guanyadores de:

LA CLASSE MÉS CULTA: 2n ESO B i 4t ESO B.

CARNAVAL: 2n ESO A i 4t ESO C.
Nous èxits!

Novament estem d’enhorabona. Els nostres alumnes aconsegueixen èxits també fora del Centre, dels quals us en volem fer partícips.
El passat 14 de febrer els alumnes amb titulació DELF scolaire de llengua francesa del curs 2016-17 van anar a recollir el seu diploma a l’Institut Antoni Comella de Granollers. Van gaudir de la presència del consol general de la France, Monsieur Piquemal, entre d’altres autoritats.
Felicitem a: Belén Martín, Carla Bertrán, Júlia Guri (B1) i Joan Roca (A2);així com a la seva professora Míriam Lizana.
Al mateix dia i a la mateixa hora, s’estava celebrant la Final de la Lliga de Debat a la Universitat de Barcelona, on lluitaven per a la 1a posició alumnes de 4t d’ESO del nostre Centre. Van guanyar 4 debats i van haver de claudicar en el darrer, tot competint amb alumnes de 2n de batxillerat. El tema en qüestió era “L’humor té límits?”. 
Una gran felicitació a: Carlos Álvarez, Hugo Del Río, Marc Fontecha, Júlia Martínez, Òscar Rodríguez; també al suport de Margherita De la Fuente i Lara Torner;  i a la seva professora, Encarna Cañete.
Moltíssimes gràcies per la vostra tasca.
Compartim la vostra il.lusió.Espai Deures, activitat extraescolar organitzada per l´AMPA

Benvolgudes famílies,
us recordem que a l’INSTITUT LLAVANERES estem realitzant classes extraescolars d’ESPAI DEURES els dilluns i dimecres.
ESPAI DEURES és un espai on els alumnes poden fer deures, consultes i reforçar aquells aspectes on tenen dificultats. L’objectiu principal és aconseguir millors resultats acadèmics aprenent diferents tècniques d’estudi per entendre millor tots els conceptes treballats a l’aula.

Podreu trobar més informació al següent enllaç:

PROMOCIO ESPAI DEURES LLAVANERES
Proves anuals per completar els ensenyaments d’ESO

Cada any es convoquen proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria, per als alumnes que no l’hagin obtingut en finalitzar l’etapa.

REQUISITS

Els tres requisits que han de reunir els alumnes per poder presentar-se a aquestes proves al nostre centre l’any 2018 són:

 1. Haver finalitzat l’ESO a l’Institut Llavaneres l’any 2016 o 2017.
 2. Tenir almenys 18 anys o complir-los dins de l’any 2018.
  També hi pot concórrer l’alumne/a que faci els 17 anys l’any 2018 sempre que compleixi alguna de les condicions següents:
  – Tenir un contracte laboral que l’impedeixi assistir al centre en règim ordinari.
  – Trobar-se en procés d’obtenció d’un permís de treball (alumnat estranger).
  – Ser esportista d’alt rendiment.
 3. Haver cursat l’ESO (el 4t curs inclòs) sense haver obtingut el títol i amb un màxim de cinc matèries suspeses.

En aplicació d’aquests requisits, queden exclosos de les proves els alumnes inscrits per repetir 4t d’ESO en el present curs 2017-2018. En canvi, hi poden concórrer els alumnes que estan matriculats a ensenyaments d’adults o a l’Institut Obert de Catalunya, sempre que compleixin els tres requisits abans esmentats.

PERÍODE i LLOC D’INSCRIPCIÓ
De l’1 al 14 de febrer de 2018, ambdós inclosos, a la secretaria de l’Institut Llavaneres,
matins de 09:00 a 14:00 h (de dilluns a divendres), i tardes de 15:30 17:30 h (dilluns i
dimecres).

DOCUMENTACIÓ
Sol·licitud d’inscripció (model oficial).
 Documentació específica (només alumnat que durant l’any 2018 compleix 17 anys).

PROVES I CONTINGUTS
 Les proves es realitzaran durant el mes de març de 2018 a l’Institut Llavaneres.
 Els continguts i els criteris d’avaluació estan especificats en el web de l’Institut
Llavaneres a partir del 31 de gener de 2018.

Còmput i avaluació de les matèries pendents

 • Es comptabilitzen com una sola matèria, només per a aquestes proves, les cursades amb el mateix nom en diferents cursos.
 • Per als alumnes que van suspendre a 3r una matèria que no van continuar a 4t – per exemple, Tecnologíes -, s’haurà de dissenyar una prova de recuperació de la matèria de 3r.
 • Als efectes d’aquestes proves, no tenen validesa les qualificacions positives que l’alumne/a hagi pogut obtenir, amb posterioritat a la finalització de 4t d’ESO, per ensenyaments d’adults, a distància o proves lliures.
 • Els alumnes poden sol·licitar examinar-se de totes o sols d’algunes matèries pendents.
 • Els alumnes que va finalitzar l’ESO l’any 2017 podran concórrer de nou a les proves de compleció en la convocatòria de 2019.
 • Els alumnes que van finalitzar l’ESO l’any 2016 esgoten amb la convocatòria de 2018 les seves possibilitats d’obtenir el títol de GESO mitjançant les proves de compleció. En tot cas, cal tenir en compte que a partir dels 18 anys tothom té la possibilitat d’obtenir el títol a través d’altres vies (ensenyaments d’adults, a distància o proves lliures) on sí es tenen en compte les matèries superades en cursar l’ESO i en realitzar les proves de compleció.

Qualsevol dubte que tingueu no dubteu en posar-vos en contacte amb la secretaría del Centre

 
Recollida Solidària Aliments

Cada vegada hi ha més persones que són víctimes de la pobresa extrema o no disposen del mínim indispensable per viure amb dignitat.
 
Del 27 de Novembre al 4 de desembre de 2017 durem a terme la campanya de recollida d’aliments a l’Institut de Llavaneres, és una iniciativa de l’Ampa amb la col.laboració de l’institut.
 
Posem una mica de la nostra part. Una mica de tots és molt per els que estan en situació de necessitat, de la que, per desgràcia, ningú sap si se’n lliurarà.
 
Aquesta recollida la destinarem íntegrament a Càrites de Llavaneres. Els aliments que més fan falta són: oli, llet, pasta, llegums, conserves, llet i papilles per nadons, i si voleu algun dolç de nadal, cacao o xocolata.
 
El punt de recollida és en el Hall de l’institut, durant tota la setmana del 27 de Novembre en horari lectiu.
 
Donar un cop de mà no costa gaire. Comptem amb tots vosaltres!
Animeu-vos i a batre el rècord de la solidaritat!Accés pares/mares/tutors legals a Ieducació

Benvolgudes famílies,

ja teniu disponible a la consergeria del centre el full amb l’usuari, contrasenya d’accés i instruccions sobre l’aplicatiu Ieducació. Amb aquestes podreu conèixer en tot moment les incidències, faltes d’assistència, notes, etc dels vostres fills/filles.

Es lliura de forma personal, atenent a allò que marquen les directrius de protecció de dades personals. Això implica, també per raons òbvies, que no es lliuraran als alumnes.

Podreu accedir a les informacions esmentades des de qualsevol dispositiu amb accés a internet (ordinador, tablet, mòbil…) . També hi ha una aplicació gratuïta per a utilitzar amb els mòbils.

Esperem que us sigui d’utilitat.

Només es tenen preparades les credencials per a les famílies dels nous alumnes de 1r d’ESO. Les credencials per a famílies d’alumnes que ja cursaven estudis al centre en anys anteriors, no han canviat.

 
Classes d’anglès per als alumnes de l’Institut

Aquest curs 2017-18 l’ AMPA inicia un nou projecte, en el que impartirem classes d’anglès per alumnes de l´institut que estiguin interessats en reforçar i/o millorar els seus coneixements d’anglès. Aquests cursos es faran després de l´horari lectiu de l´institut. Podreu ampliar informació clicant aquí.
Projecte reacciona

A continuació us deixem el vídeo fet pels alumnes de 4t d’ESO de la matèria optativa de Visual i plàstica per al Projecte Reacciona, titulat Realitat Invisible:

Realitat Invisible from Taller de Cinema on Vimeo.