Convocatòria de vaga per al dia 8/11/2017

image_pdfimage_print

Benvolgudes famílies, en relació a la vaga, us informem :

Pel que fa a l’alumnat

El “Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans” ha convocat una vaga d’estudiants per al dimecres 8 de novembre, amb el lema “Per rebutjar l’article 155 a Catalunya, per l’educació que volem i per rebutjar l’empresonament dels presos polítics”, el seguiment de la qual els alumnes de l’Institut Llavaneres, en base a l’article 7.3 de la Normativa de Funcionament de Centre,  han votat per grups.

Segons la Normativa de Funcionament de Centre, els alumnes de 1r i de 2n d’ESO no tenen dret a fer vaga. Quant a la resta d’alumnes, cal que com a mínim 2/3 del cens l’alumnat amb dret a vaga es manifestin a favor per tal que, si els pares també ho autoritzen, el Centre pugui considerar que la no assistència és motivada per la vaga. Així, els resultats de les votacions en actes lliurades a Direcció han estat:

Vots a favor: 274 Vots en contra: 46 Abstencions/ blanc: 57
Cens d’alumnes amb dret a fer vaga: 377 Mínim necessari d’alumnes a favor (2/3): 251

Com que s’ha superat el nombre mínim d’alumnes (2/3 complets del cens d’alumnat que pot fer vaga), sí que procedeix considerar les absències de l’alumnat el  dimecres 8 de novembre com a vaga, en cas que els tutors legals permetin l’alumnat de no assistir a classe omplint la butlleta que teniu a l’imprès que hem facilitat als vostres fills/es. El professorat passarà llista i s’anotaran les absències en l’aplicatiu ieducació..

Volem recordar-vos, també, que amb algunes excepcions, els alumnes de l’institut són menors d’edat, i els pares i mares són responsables dels actes en què puguin incórrer.

Pel que fa al professorat:

En el moment de redactar aquest escrit, al voltant del 12 % del professorat ha comunicat la seva intenció de fer vaga, tot i que els treballadors no tenen la obligació de comunicar per avançat la seva participació. El professorat que assisteixi, farà classe.

Pel que fa a les activitats extraescolars:

L’empresa que gestiona les activitats extraescolars ha comunicat que es desenvoluparan amb normalitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.