Història

1965

L’Ajuntament, pressionat per un grup de pares que volien que els seus fills poguessin fer Batxillerat a Llavaneres, el va crear. El centre estava ubicat als baixos de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, però en pèssimes condicions. Només s’hi cursava el Batxillerat Elemental, i els nois s’anaven a examinar a l’institut de Mataró, amb el qual es tenien bones relacions atès que la seva directora estava molt vinculada a Sant Andreu de Llavaneres.

1976

Cap a finals dels anys 60 es projectà i es posà la primera pedra del “Nou Institut”, al costat del camp de futbol, al Passeig de Joaquim Matas. El 1975 es va produir el canvi de pla d’estudis, i es passà al BUP, cosa que reduí molt el nombre d’alumnes als centres de secundària. El 1976 hi havia 24 alumnes a 1r de BUP, i 9 a 2n. El Nadal d’aquest any s’inaugurà el nou edifici. La tardança es degué a una sèrie de problemes amb les constructores.

El projecte d’aquest edifici, amb el pati interior encerclat al 1r pis per tot un corredor que oferia espai per a exposicions de treballs i realitzacions d’altres activitats, es va realitzar parcialment i va ser reconegut en una important revista d’arquitectura dels anys 60 pel seu disseny avantguardista.

1989

L’Ajuntament, sense previ avís, decideix traspassar el centre. Volia que deixés de ser un Col·legi municipal i passés a la xarxa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Es va transformar en una Extensió de l’I.E.S “Els Tres Turons” d’Arenys de Mar. Es va produir aleshores un canvi, en què Carmel Comeron va assumir la Direcció en substitució de Mercè Colomer, i es creà un nou equip de govern. Alguns professors ja tenien les oposicions fetes, però d’altres es van trobar sense feina l’any següent, ja que tenien un contracte municipal amb l’Ajuntament de Llavaneres, i van ser traslladats.

1996

La denominació oficial del centre és IES de Llavaneres.

2000

Malgrat que des de força anys abans se sap que el centre ha de créixer per poder assumir els alumnes provinents de Sant Andreu de Llavaneres i de Sant Vicenç de Montalt, no és fins aquest any que apareix al DOGC l’ordre d’elaboració d’un projecte per a la construcció d’un nou edifici per a l’IES de Llavaneres.

Lluís Mora succeeix Carmel Comeron com a Director.

2002

Durant el mes de juliol té lloc la presentació del projecte de construcció del nou IES. El procés sembla que s’acosta al final. L’esperança de veure el nou centre començat i, sobretot, acabat, és més a prop de complir-se.

2003

Durant el mes de maig es col·loca la primera pedra del nou centre.

2004

Eduard Castaño succeeix Lluís Mora com a Director.

Es convoca un concurs per tal de posar nom a l’Institut, i també un concurs per a triar un logotip. El nom elegit per a l’institut és “Institut Llavaneres”. El concurs de disseny de logotip és guanyat pel sr. Figueredo, amb un disseny que simbolitza el mar, la muntanya, un llibre, un pi, el pèsol de Llavaneres, el cel i una gavina.

2005

El mes de setembre s’inicia el nou curs escolar 2005-2006 en el nou edifici, sense que se’n faci inauguració oficial. El centre convida les autoritats locals i els membres dels altres centres públics d’ensenyament a un petit acte a la biblioteca del nou centre.

2006

L’Institut Llavaneres celebra el seu 40è aniversari amb una exposició que inclou la llista del professorat que hi ha impartit classes al llarg de la seva història i un sopar d’alumnes i professors antics i actuals.

2010

El centre inicia la fase final de digitalització de les aules. Totes les aules compten amb ordinador i projector de vídeo, i es comencen a instal·lar pissarres digitals a càrrec del pressupost de l’institut.

Es converteix la biblioteca en centre de recerca amb la instal·lació de 17 ordinadors.

L’Institut Llavaneres es converteix en Centre Formador de Professorat en realitzar-se la part pràctica del màster d’educació que cursen els alumnes de postgrau.

Es potencia l’ús del Moodle com a entorn virtual d’aprenentatge, amb cursos específics per al professorat del centre. L’alumnat hi és donat d’alta per tal que pugui començar a utilitzar-lo.

2011

L’aplicatiu que utilitza l’Institut per al control d’assistència i gestió de qualificacions s’obre a l’accés a les famílies, a través d’Internet, per tal que puguin consultar les incidències i qualificacions dels seus fills.

2012

Avança la digitalització amb la instal·lació de projectors interactius i programari de pissarra digital a totes les aules.

El centre es dóna d’alta en Google Applications, amb adreces de correu electrònic en un dls dominis del centre per a tot l’alumnat, accés a recursos compartits i a treball en línia.

2013

Es completa la instal·lació de pissarres digitals interactives a totes les aules, tallers i laboratoris del centre.

2015

Enrique Chicote relleva Eduard Castanyo en la direcció del centre.

Es preparen els actes de celebració dels 50è aniversari.

A Twitter: